Какво предлагаме?

Подготви се за твоя постпартум период. Получи цялостна грижа и подкрепа и сложи край на това да се чувстваш  физически и емоционално изтощена през 4-тия триместър и отвъд.

1/3
Онлайн програма за това какво да очакваш, как да се подготвиш за постпартум периода и как да се възстановиш след раждането.
2/3
Бодиуорк интегративен подход, подпомагащ лечебния процес на тялото след раждането.

Very pleasant experience full of support and understanding ❤️

мама на Nicolas & Dominik

3/3
Научи различни стратегии за постпартум възстановяване спрямо твоята индивидуална ситуация, от комфорта на своя дом.

Постпартум е завинаги...

Световната здравна организация (СЗО) определя, периодът след раждането 
като критична фаза от живота на майката и новороденото.
Но въпреки това тя е и най-неглижираната и пренебрегвана фаза от живота на жената.

Терминът „постпартум“ се отнася до въпроси, засягащи мама, а „постнатален“ се отнася до тези, свързани с бебето. Тук реферираме към периода след раждането като постпартум период, тъй като Positive Postpartum е практика, ориентирана към грижата за мама. Всички сме запознати с израза „здрава мама=здраво бебе“, нали? 😉

За постпартум период обикновено се считат първите шест седмици след раждането, но технически постпартум значи „след раждането“ и бихме могли да считаме, че след появата на бебе, сме постпартум до края на живота ни! Нашето вярване е, че шест седмици е минималния възстановителен период, а всъщност от колко време тялото има нужда докато се възстанови напълно след 9-те месеца бременност и самото раждане, е индивидуално и зависи от здраволовното състояние преди и по време на бременността, както и от начина на раждане.
Медицината, науката и различни култури по света признават, че периода след появата на бебе е уникално време, изискващо специална грижа и подкрепа.

А когато не получи тази грижа и подкрепа, мама (респективно нейното семейство) страда:

– Поне 1 от 5 жени страдат от разстройства на психичното здраве като напр. следродилна депресия*
– 1 от 7 жени е диагностицирана с автоимунно заболяване, което засяга щитовидната жлеза*
– Водеща причина за смърт при родилки в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия е самоубийството*

*Данните са от проучвания, проведени извън България.

За следродината грижа научих докато търсех дула, която да води раждането ми. В началото мислех, че е същото като следродилния патронаж, който се предлага в някои болници, но още от първия разговор с Веси разбрах, че греша. Веси подхожда холистично към възстановяването на майката и изграждането на връзката й с бебето. Старае се родилката да се почувства добре в ролята си на майка, но да не забравя себе си в грижата за детето. Обръща внимание на възстановяването на тялото след бременността и раждането, на правилното хранене, на кърменето и най-важното на душата на току-що родилата жена. Благодарение на Веси се чувствах уверена, че има към кого да се обърна, какъвто и проблем да се появи през първите четиридесет дена след раждането. С подкрепата на Веси запазих позитивното усещане, появило се с раждането, и го вложих във връзката ми с детето и съпруга ми така, че ежедневно да изпитвам удовлетворение. Изключително съм щастлива, че Веси бе моята постпартум дула и при следващо раждане отново бих избрала да работя с нея.

мама на Марти

Да нормализираме постпартум грижата заедно!

error: