Политики и Общи Условия

Общи Условия

За да достъпите и използвате този уебсайт е нужно да сте навършили 18 години. Ако Потребителят е под 18 години, той може да използва www.positivepostpartum.eu („Сайтът“, „PP“) само под супервизията на родител или настойник. Информацията на този сайт е информация за услуги предоставяни от постпартум специалист, информация за жената, постпартум периода (4 – ти триместър), за специалисти работещи с бременни/ постпартум жени и подлежи на промени. РР не дава гаранция, че предоставената информация, независимо от нейния източник (или така нареченото „Съдържание“), е точна, пълна, надеждна, актуална или без пропуски. РР не носи отговорност за неточности, грешки или непълнота в съдържанието.

Права и отговорности на страните

Този уебсайт предоставя информация и инструкции, свързани с постпартум възстановяване, и е предназначен само за подкрепа на потребителите в техните цели и усилия за оптимално възстановяване и здравословен начин на живот. Весела Г. и Методът Positive Postpartum не е медицинска организация и не може да Ви даде медицински съвет или диагноза. Тя е постпартум специалист и дула, масажист- терапевт и birth healing practitioner и информацията тук ще бъде предоставена въз основа на нейното обучение и обхват на практика, но нищо от съдържанието на този уебсайт не трябва да се тълкува като индивидуален медицински съвет или диагноза. Информацията, предоставена в този уебсайт, не замества консултация или оценка от лекар и/ или физиотерапевт. Информацията на този уебсайт не е предназначена за лечение, диагностика или предотвратяване на каквото и да е заболяване. Нужно е да потърсите незабавна медицинска помощ за всякакви специфични здравословни проблеми. Не препоръчваме самолечение на здравословни проблем(и). Информацията, получена чрез използването на нашите услуги, не е изчерпателна и не обхваща всички заболявания, неразположения, физически състояния или тяхното лечение.

Използвайки този уебсайт, Вие декларирате и гарантирате, че сте физически годни да го направите и се съгласявате да поемете пълна отговорност за всички рискове, наранявания или щети, известни или неизвестни, които може да понесете в резултат на услугите ни.

Когато адресираме здравни въпроси в нашия уебсайт, видеоклипове, бюлетини, програми и/ или друго съдържание, ние полагаме всички усилия, да предоставим точно нашата грижа и нейната способност да помогне на Вашето здраве и да подобри живота Ви. Правейки поръчка, за която и да от нашите услуги, Вие приемате и се съгласявате, че носите пълната отговорност за Вашия напредък и резултати от Вашето участие. Ние не гарантираме Вашите резултати. Вие разбирате, че постигнатите резултати/ възстановяване, могат значително да варират от човек до човек. Всички твърдения, изложени на нашия уебсайт, програми, съдържание и предложения, са просто наше мнение и следователно не са гаранции или обещания за действителен успех.

За неуредените въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство в Република България.

Продукти и услуги предлагани от Positive Postpartum
Програма Positive Postpartum – Онлайн програма за това какво да очаквате, как да се подготвите за постпартум периода и как да се възстановите след раждането. ​

Методът Positive Postpartum – Бодиуорк интегративен подход, подкрепящ те по време на бременността и подпомагащ лечебния процес на тялото след раждането.

Онлайн Консултация – Научи различни стратегии за постпартум възстановяване спрямо твоята индивидуална ситуация от комфорта на своя дом.​

Отказ на услуги
Ние си запазваме правото да откажем услуга, на която и да е поръчка от физическо или юридическо лице, без задължението да обосновем причина за това. Не се счита, че поръчката е приета от нас, докато плащането не бъде обработено. Ние можем по всяко време да променим или преустановим всеки аспект или функция на Сайта и/или на услугите, при условие, че изпълняваме вече поетите отговорности към Вас въз основа на прието плащане.

Потвърждение на услугата
Ще ви изпратим емейл, за да потвърдим поетия вече ангажимет за извършване на дадената услуга, който ще съдържа подробности относно предоставянето на тази услуга. В случай на грешка и/или липса на емейл потвърждение, Вие носите отговорността да ни информирате възможно най-скоро.

Рекламации
Поради естеството на услугите ни, няма възможност за възвращаемост на закупен продукт/ услуга (с някои изключения).

Законни цели
Можете да използвате Сайта и Услугите ни само за законни цели. Вие поемате финансова отговорност за всички покупки, направени от Вас или от някой, който действа от Ваше име на този уебсайт. Вие се съгласявате да използвате Сайта и да закупувате услуги или продукти на Сайта само за законни, нетърговски цели. Вие не трябва да публикувате или предавате чрез Сайта информация, която нарушава правата на други лица, или която е заплашителна, обидна, клеветническа, вулгарна, нецензурирана или неприлична или нарушава някой закон.

Интелектуална собственост 
Сайтът и Услугите съдържат интелектуална собственост, собственост на Positive Postpartum, включително търговски марки, авторски права, лична информация и друга интелектуална собственост (снимков материал и т.н).
Нямате право да променяте, публикувате, предавате, участвате в прехвърлянето или продажбата на текстове и снимков материал, както и да създавате производни продукти, разпространявате, показвате, възпроизвеждате или изпълнявате по някакъв начин и под какъвто и да е формат Услугите ни без нашето предварително писмено съгласие. Ние си запазваме правото незабавно да преустановим предоставянето на Вашата услуга (ако има такава), без да възстановим платената сума, ако нарушавате тази Политика.

 

Политика за поверителност 

Целта на този документ е да опише как Positive Postpartum (“PP”) събира, използва и споделя информация за Вас чрез нашия онлайн интерфейс – www.positivepostpartum.eu (наричан най-общо “Сайт”). Молим, прочетете този документ внимателно. Ако не разбирате някой аспект от нашата Политика за поверителност, можете да се свържете с нас на: vessy@positivepostpartum.eu. Тази Политика за поверителност важи за Сайта и всички продукти и услуги, предлагани от PP.

Коя информация обхваща тази Политика за поверителност?
Този документ обхваща информацията, която събираме от Вас чрез нашия Сайт. Някои от функционалностите на нашия Сайт могат да бъдат използвани без нуждата да предоставите лична информация, но за да получите достъп до определени функции и предимства на нашия Сайт, може да се наложи да предоставите Лична информация (т.е. информация, която може да бъде използвана да бъдете идентифицирани). Тази информация може да е Вашето име и Емейл адрес, наред с друга такава. Вие носите отговорност за верността на осигурената лична информация. Неточната такава може да повлияе на това как използвате Сайта ни, на информацията, която получавате при използването на Сайта, и способността ни да се свързваме с Вас.

С какво се съгласявате при използването на нашия Сайт?
Молим, имайте предвид че с предоставянето на лична информация, вие се съгласявате и приемате, че можем да събираме, използваме и разкриваме Вашата лична информация в съответствие с настоящия документ за поверителност, нашите Общи Условия и съгласно Българското законодателство. Ако не сте съгласни с тези условия, молим, не ни предоставяйте Вашата лична информация. Ако откажете или оттеглите Вашето съгласие или ако изберете да не ни предоставите необходимата лична информация, ние може да не сме в състояние да ви предоставим услугите, които предлагаме на нашия Сайт. Съгласието може да бъде оттеглено по всяко време оттук. Молим, обърнете внимание, че ние можем да продължим да обработваме Ваши данни съгласно изпълнение на договор.

Каква информация събираме?
Чрез нашия Сайт, ние събираме два вида информация:

Информация, свързана с използването на нашия Сайт. Когато потребителите посещават нашия Сайт, можем да проследим, съберем и обобщим информацията, която показва (наред с друга такава) кои страници на нашия Сайт са били посетени, реда, в който са били посетени и кои хиперлинкове са били “кликнати”. Също така събираме информация от URL адресите, от които сте посетили нашия Сайт. Събирането на тази информация може да включва информация за IP адреса, операционната система и браузъра, използвани от всеки потребител на Сайта. Може да сме в състояние да определим от IP адреса, доставчика на интернет услугите на потребителя и географското му местоположение.

Ние също използваме (или може да използваме) бисквитки при посещение на Сайта ни. За повече информация, посетете нашата Бисквитки политика в края на този документ.

Лична информация предоставена лично от Вас или чрез трети страни. Събираме личната информация, която ни предоставяте, когато създадете Ваш профил на Сайта ни, актуализирате или промените информацията на профила си, закупите продукти или услуги, когато се регистрирате за получаване на нюзлетър по Емейл или когато коментирате в Блога ни. Когато ни изпращате Емейл съобщения и/ или се абонирате за нашите услуги на нашия Сайт. Ние може да използваме предоставената от Вас лична информация за отговор на Вашите въпроси, да Ви предоставим конкретната услуга, да Ви изпращаме актуализации за услугите, предлагани от PP или други събития на PP. Да Ви изпращаме Емейл съобщения свързани с поддръжката или актуализации на Сайта.

Регистрация на профил. При регистрация за създаване на профил на нашия Сайт, може да ни се наложи да ни предоставите информация като Вашето име и Емейл адрес.

Ъпдейти. PP може да Ви предложи възможността да получавате актуализации или по Емейл, или чрез публикации на Сайта, достъпни само за регистрирани потребители. За да се абонирате за тези услуги, може да се наложи да ни предоставите лична информация, като Вашето име и Емейл адрес.

Блог. PP може да публикува новини (“Блог”), където можете да споделяте коментари и мисли. За да участвате с коментари в Блога ни, може да се наложи да се регистрирате на нашия Сайт и/ или да ни предоставите информация, като Вашето име и Емейл адрес. Молим, имайте предвид, че информацията, която публикувате или предоставяте като коментар, ще бъде обществено достъпна. Молим да не публикувате лична информация или друга информация от лично естество, свързана с вас или трето лице в нашия Блог.

PP услуги. PP предлага на потребителите възможността да се възползват от определена услуга(и) чрез Сайта. Ако желаете да заявите услугите ни, ще бъдете помолени да ни предоставите определен вид информация, необходима за предоставянето на тези услуги и функции от нашия Сайт. Тази информация може да включва (наред с друга такава) Вашето име и Емейл адрес.

Комуникация с PP. Може да получим Ваша лична информация, когато ни изпратите Емейл съобщение или по друг начин се свържете с нас.

Сайтове на трети страни. Възможно е да получим Ваша лична информация, когато достъпите сайт на трета страна, например Файсбук, от нашия Сайт. Това може да включва текст и/ или изображение, достъпни на сайта на третата страна.

Проучвания. Възможно е да получим Ваша лична информация, когато предоставяте информация в отговор на проучване, проведено от нас. Това може да включва подробности като Вашето образование, Вашата работа и т.н.

Партньорски сайтове. Партньорските сайтове, предоставящи услуги или продукти, свързани с услугите на PP могат да събират потребителски данни от нефинансово естество. Партньорските сайтове могат да споделят тези данни с PP за подобряване услугите на PP и услугите на партньорския сайт. Тези данни включват информация, като например времето, прекарано на партньорския сайт и посетените страници.

Как използваме събраната информация?
Информация, свързана с използването на нашия сайт. Използваме информация, свързана с използването на Сайта, за изграждане на по-качествени и полезни услуги, като извършваме анализи на колективните характеристики и поведение на нашите потребители и измерваме демографските данни и интереси по конкретни области. Може също да използваме тази информация, за да гарантираме сигурността на нашите услуги и на Сайта.

Лична информация, предоставена ни директно от Вас или чрез трети лица. Освен в случаите, посочени в настоящата Политика за защита на личните данни или при изрично съгласие от Вас, PP не разкрива Вашите лични данни.

Осигуряване на нашите услуги. Ние използваме личната Ви информация, за да Ви дадем достъп до нашия Сайт, информация, продукти или услуги, които сте заявили от нас.

Актуализации. Ние използваме събраните лични данни, когато сте се абонирали за нашия нюзлетър или сте се регистрирали на нашия Сайт, за да се възползвате от наша услуга или продукт, за да Ви изпращаме актуална информация във връзка с услугите на PP. Също така може да архивираме тази информация и/ или да я използваме за бъдеща комуникация с Вас.

Блог. Молим да не публикувате лична информация или друга такава от лично естество, свързана с Вас или трето лице, в рамките на коментарите в секция Блог. Ако изберете да публикувате лична информация, PP си запазва правото да я използва за бъдеща комуникация с Вас.

Услуги от PP. Ние използваме личната информация, която събираме от Вас, когато заявите услуга(и) на PP чрез сайта, за целите на обработката, включително, но не само, проследяване на дадената услуга. Също така можем да архивираме тази информация и/ или да я използваме за бъдеща комуникация с Вас, където имаме законово право да го направим.

Комуникация с PP. Когато ни изпратите Емейл или по друг начин се свържете с нас, може да използваме предоставената от Вас информация, за да отговорим на Вашето запитване. Може също така да архивираме тази информация и/ или да я използваме за бъдеща комуникация с Вас, където имаме законово право да го направим.

Проучване. Възможно е да споделим обща информация за Вашата дейност на нашия Сайт, както и демографски данни, от проведени от нас проучвания с нашите партньори и други бизнес партньори, така че нашите партньори и други бизнес партньори да могат да използват данните за изследвания, свързани с предоставяната грижа от PP.

PP изпълнители. Ние използваме различни доставчици на услуги, доставчици и изпълнители (общо наричани “изпълнители”), които да ни помагат при предоставянето на нашите продукти и услуги към Вас. Нашите изпълнители могат да имат ограничен достъп до Вашата лична информация в процеса на предоставяне на нашите продукти и/ или услуги от нас, така че ние от своя страна да може да Ви предоставим нашите продукти и услуги. Тези изпълнители са доставчици, които ни предоставят технологии, услуги и/ или съдържание, свързани с експлоатацията и поддръжката на Сайта и/ или продуктите. Достъпът до Вашата лична информация на тези изпълнители е ограничен до минимума информация, необходима им да изпълнят своята помощна функция.

Правителствени органи и правни действия. Можем да споделим Вашата лична информация с различни държавни органи в отговор на призовки, съдебни решения или други правни процедури; да установим или да упражним законови права, за да защитим нашата собственост; да се защитим срещу правни искове; Може да споделяме Вашата лична информация и когато смятаме, че е уместно да се извърши разследване или предприемат действия по отношение на незаконни дейности; да защитим правата, имуществото или безопасността на PP, Сайтът, нашите потребители, клиенти и/ или други; и във връзка с нашите Общи условия и други споразумения.

Външни линкове
За Ваше удобство можем да предоставим линкове към сайтове, управлявани от организации, различни от PP (“Сайтове на трети страни”), за които смятаме, че биха били от полза за Вас. Ние не разкриваме Вашата лична информация на тези трети страни, без да получим съгласието Ви. Ние не носим отговорност за политиката на поверителност на тези трети страни. Ако изберете да последвате линк към един от тези сайтове, молим да прегледате съответните политики за поверителност, за да разберете как този сайт на трета страна събира и използва Вашата лична информация.

Запазване на Вашата лична информация
Ние съхраняваме Вашата лична информация за не повече от необходимото време за целите, за които се обработва.

Поверителност и сигурност на Вашата лична информация
Считаме, че поверителността и сигурността на Вашата информация са от изключителна важност. Ще използваме стандартни физически, технически и административни мерки за сигурност, за да запазим Вашата лична информация конфиденциална и няма да я споделяме с трети лица, освен ако не е предвидено друго в този документ за поверителност или ако такова разкриване не е необходимо в специални случаи. Тъй като интернет не е 100% сигурна среда, ние не можем да гарантираме сигурността на личната Ви информация и има известен риск неупълномощена трета страна да намери начин да заобиколи нашите системи за сигурност. Ваша отговорност е да защитите сигурността на паролата Ви при достъп до Вашия акаунт. Моля, обърнете внимание, че комуникациятя по Емейл обикновено не е кодирана и не трябва да се счита за защитена.

Актуализиране и изтриване на Вашата лична информация
Имате определени права във връзка с Вашата лична информация.

Ако искате допълнителна информация във връзка Вашите права или бихте желали да упражните някои от тях, можете също да се свържете с нас на vessy@positivepostpartum.eu. Имате право да поискате да:

  • предоставим достъп до всяка лична информация, която имаме за Вас;
  • откажете обработването на Вашата лична информация за целите на директния маркетинг;
  • да актуализирате всяка лична информация, която не е актуална или неправилна;
  • да изтриете всяка лична информация, която имаме за Вас;
  • да ограничите начина, по който обработваме Вашата лична информация;
  • да предоставите Вашата лична информация на трети страни; или
  • да ви предоставим копие от Вашата лична информация, която имаме за Вас.

Имайте предвид обаче, че ще има остатъчна информация, която ще се запази в нашата база данни. Молим, също да имате предвид че при определени обстоятелства ще продължим да обработваме личната Ви информация, за да спазим правно задължение.

Когато се свържете с нас, ние може да поискаме да ни предоставите необходимата информация, за да потвърдите самоличността си.

Въпроси, Препоръки и Оплаквания
Ако имате въпроси, предложения, нерешени проблеми или оплаквания, свързани с поверителността, можете да се свържете с нас на vessy@positivepostpartum.eu

Промяна в Политиката ни за Поверителност
Молим, имайте предвид, че периодично преглеждаме практиките си за поверителност и че тези практики могат да бъдат променяни. Всяка промяна или актуализация ще влезе в сила веднага след публикуването на нашия Сайт. Ще Ви уведомим за всяка съществена промяна в този документ за поверителност и ще променим датата на влизане в сила (намираща се в долната част на тази страница). Не забравяйте да проверявате тази страница периодично, за да сте сигурни, че сте запознати с най-актуалната версия на Политиката ни за поверителност.

Политика за „бисквитки“

Какво са бисквитки? Бисквитките“ са кратки текстови файлове или малки пакети от информация, които се съхраняват чрез Интернет браузера на Вашето крайно устройство (компютър, таблет, лаптоп или мобилен телефон), когато посещавате различни сайтове и страници в Интернет. Основната цел на „бисквитките“ е да правят потребителя разпознаваем, когато той се завръща отново на Сайта. Някои „бисквитки“ имат и по-специфично приложение, като например да запаметяват потребителското поведение на сайта и да улесняват потребителя при ползването на Сайта. Повече информация за това как функционират „бисквитките“ можете да намерите в Интернет.

Бисквитките могат да бъдат “постоянни” или “сесийни” бисквитки.

Как PP използва бисквитки? Ние използваме „бисквитки“ на този Сайт предимно с цел улесняване на ползваемостта на сайта, подобряване на неговата работа и съхраняване на информация за потребителското поведение. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез “бисквитките“ на сайта PP не може да Ви идентифицира като личност, поради което спрямо събирането на тази информация не се прилага Закона за защита на личните данни. Събраната информация от „бисквитки“ обикновено се използва в обобщен вид с цел анализ на потребителското поведение на Сайта, което ни позволява да подобряваме функционалността на сайта, потребителските пътеки и ползваното съдържание.

Сесийни „бисквитки“. Този тип „бисквитки“ Ви улеснява в ползването на сайта, като те съхраняват информация временно, само в рамките на сесията на използвания браузер. Обикновено информацията, която се съхранява чрез тях, е какви продукти сте добавили в количката на електронния магазин, кои страници на сайта сте посетили и как сте стигнали до дадена информация. Тези „бисквитки“ не събират информация от Вашето крайно устройство и се изтриват автоматично, когато напуснете Уебсайта или прекратите сесията на Вашия браузър.
Постоянни “бисквитки”. Те ни дават възможност да съхраняваме конкретна информация за сърфирането, като например анализиране посещенията на сайта, как вие сте достигнали до Сайта, какви страници сте прегледали, какви опции сте избрали, както и накъде сте се насочили през този Сайт. Проследяването на тази информация, ни дава възможност да правим подобрения на Сайта, включително да коригираме грешки и да разширяваме съдържанието. Срокът на съхранение на този вид “бисквитки” варира според конкретното им предназначение.

“Бисквитки” на трета страна На нашия Уебсайт има препратки към други сайтове или вградено съдържание от други сайтове, например от Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, LinkedIn, уебсайтове на партньори на PP. Възможно е при посещаването на тези сайтове или отварянето на съдържанието от тях, да се складират на Вашето крайно устройство „бисквитки“ от тези уебсайтове. Именно тези „бисквитки“ се дефинират като „бисквитки на трети страни“, като PP няма контрол върху генерирането и управлението на тези „бисквитки“. За това Ви съветваме да потърсите информация за тях и за начина им на управление на уебсайтовете на съответните трети страни.

Как мога да управлявам използването на „бисквитки“ от този Сайт?
Всички браузъри позволяват управлението на „бисквитки“ от специално създадена за целта папка на Вашия браузър. Можете да блокирате получаването на „бисквитки“, да изтриете всички или част от тях или да зададете Вашите настройки за предпочитания по отношение на използването на „бисквитки“ преди да инициирате посещение на www.positivepostpartum.eu. Имайте предвид, че изтриването или блокирането на „бисквитки“ може да повлияе неблагоприятно върху функциите на нашия Сайт, а оттам и върху Вашето потребителско преживяване на него.

Този документ беше последно обновен на 30 август 2022 г.

error: