В първа част на Първите 40 дни… след раждането “говорихме” за плануването и изграждането на “селце”.

А сега ще поговорим за…

Храната, почивката и спокойствието

В ранните следродилни седмици се съсредоточете върху храната за Вашето тяло и душа. Предварително се подсигурете със здравословна такава, така че винаги и лесно да се намери нещо за хапване. Не забравяйте да помолите посетителите си да Ви носят храна – и да си почистват ;). А Вашата стая превърнете в уютно, успокояващо пространство. Вземете допълнителни възглавници и одеала, пуснете си и музика за релаксация и винаги се подсигурявайте с вода и леки закуски наблизо. Въпреки че изглежда трудно, поставете си за цел да се опитвате да прекарате колкото се може по-дълго време в почивка. Ако можете, ограничете посетителите си на първо време. Тези първи дни са изтощителни, емоционални и толкова интимни. Това е Вашият период и е предназначен да бъде време за Вас и Вашето наскоро пораснало семейство, време да се опознавате и да приемете новата Ви идентичност. Ако имате посетители, уверете се, че те са “добри”: хора, които правят живота ви по-лесен, не по-труден. Използвайте нашия Постпартум план, като го сложите на видно място у дома – например хладилника.

{OЩЕ: Запишете се за нашия бюлетин и ще получите достъп до нашето предложение за мини постпартум план веднага:Уважавайте тялото си!
Ако кърмите първите дни могат да бъдат предизвикателство. Ако сте майка за първи път, и Вие и Вашето бебе учите ново умение. Може да Ви изненада колко времеизискващо е – Вашите дни и нощи ще се въртят около кърмене на бебето. Без добра подкрепа е лесно да се обезкуражите и много жени спират кърменето поради тази причина.

Потърсете подкрепа! Наемете консултант, който да Ви помогне в този период – това ще промени из основи ситуацията, превръщайки едно понякога трудно и болезнено преживяване в зареждащо и приятно такова.

{ОЩЕ: Оставете Мамма Бокс да се погрижи за Вас в тези първи дни след раждането с кутия за Мама и Бебе}

Животът Ви се е променил драстично и сте в период на преход. Бъдете мили към себе си, както бихте били към скъпа приятелка, която току-що е родила бебе. Помолете за нещата, от които се нуждаете – вана, вечеря навън, някой, който да се погрижи за бебето Ви докато подремвате. И се отнасяйте към тялото и душата си с търпение и уважение.

 

Информацията в този сайт НЕ Е медицински съвет. Молим да се обърнете към съответния специалист при наличието на здравословен проблем.