Постпартум Belly Binding

Какво е Постпартум обвързване?

Belly binding е популярна практика, използвана от много култури по света. Bengkung е малайзийски стил на обвързване на коремната област след раждане, която осигурява физическа подкрепа и подпомага възстановяването.

Тази техника използва лента плат, която внимателно се увива около коремната област.

Belly binding е древен традиционен и естествен начин на възстановяване след раждането.

Ползи от Постпартум Belly Binding:

Belly Binding е сигурен помощник във възстановяването след раждане. ​

FAQ

Най-често задавани въпроси

Традиционно, малайзийският belly bind се прави за целия период на застояване (confinement), който е 30-40 дни в културите, които спазват тази практика. За нашето съвремие това е непрактично, затова препоръчваме носене на belly bind между 6 до 24 часа (за денонощие) за 5 – 10 дни (в зависимост от усещането).

Със своята дължина и с това, че е custom. Малайзийски Belly Bind е дълга обвивка, която се спуска от мястото точно под гръдния кош и достига до под бедрата. По този начин belly bind не въздейства само на коремната област, но помага и на гръдния кош и на бедрата да се приберат. Не оказва напрежение върху корема или мускулите и органите на тазовото дъно, потенциално причинявайки или влошавайки пролапс. Такова точно прилягане не може да бъде намерено при никой друг постпартум колан и това подобрява резултатите, които ще видите.

Представете си колко е различно да си закупиш панталони, които претендират, че са подходящи за всеки, независимо от размера и модела им и ушиването им по поръчка от професионалист. Кой вариант би бил по-добрия за Вас? Разбира се, ушитите по поръчка ще Ви прилягат по-добре и ще Ви дадат по-добри резултати. Затова belly Bind приляга на Вашето тяло перфектно всеки път. Той е направен от меки и естествени материали, няма велкро като повечето пояси, които могат да причинят болка, когато седите или лежите, особено ако сте имали цезарово сечение. 

Изключително индивидуално е. При неправилно обвързване belly binding може да окаже натиск върху тазовото дъно. Ако жената не почива, докато носи belly bind, а вместо това стои, върви, изпълнява поръчки, почиства и т.н. то тогава също допринася за отслабване на тазовото дъно, но то е по-вероятно да бъде причинено от липсата на почивка, отколкото на самия belly bind. Друг фактор е, че се носи прекалено дълго, без да се добавят подходящи упражнения за укрепване на тазовото дъно. Всички наши клиенти получават инфо, за леки подходящи упражнения за първите 6 седмици след раждането, за да започнат да лекуват тазовото си дъно.

Също така е нужна и пренатална подготовка. Ако не се грижите за тазовото си дъно преди раждането, то ще бъде слабо. Belly Bind може да подчертае тази слабост, но не я причинява.

Ражданията с форцепс и ваккум, епизиотомията могат да допринесат за отслабване на тазовото дъно. Някои жени не са добри кандидати за Belly Bind ако почувстват прекомерен натиск върху тазовото дъно, ако имат пролапс, изпитват сериозни проблеми с инконтиненция или са имали скорошни операции. Предоставяме отстъпки на клиенти, които посещават физио терапевт и / или посещават клас за укрепване на тазовото дъно, за да насърчим повече жени да се погрижат за тазовото си дъно (очаквайте скоро).

Препоръчваме belly bind да бъде обвързан под дрехите за най-добро прилягане, за комфорт и удобство. За най-голяма ефективност belly bind обхваща коремната област като обвързването започва точно под гърдите и се спуска до под бедрата. За по-голямо удобство бельото може да остане отдолу и при нужда да се свали и след това да се подпъхне обратно. 

Belly Bind се движи, защото Вие се движите! Имайте предвид, че народите, за които Belly Bind е традиция, също практикуват периода на застояване (confinement), при който период, след раждането, жената остава в леглото през по-голямата част от времето. Ако се движите е нормално belly bind да се измести. Единственият начин да предотвратите това е да се движите по-малко. Belly bind Ви окуражава да почивате през този така важен за здравето на жената момент.

Краткият отговор е не. Можете да се възползвате от бенефитите на belly bind и след 8-та седмица след раждането.

По време на бременността хормонът Relaxin разхлабва ставите ни и така подготвя тялото за раждането на бебе. За съжаление това може да доведе и до по-голям дискомфорт по време на бременност. Понякога седенето и дори нормалните ежедневни движения стават болезнени и/ или невъзможни. Belly Bind може да подкрепи корема, ханша и тазовите кости. По-лесно е обаче просто да използвате шал или ребозо, за да увиете бедрата, вместо някой да Ви прави Belly Bind всеки ден. (Моля, обърнете внимание: неправилно приложеното или въобще някакво напрежение върху корема докато сте бременна може да доведе до ограничен растеж на плода и/ или влошаване на болката и НЕ се препоръчва).

Разбира се. Ще изчакаме 4 – 6 седмици след раждането и в зависимост от това как се чувствате може да се направи Belly Bind. Belly Binding през първите два месеца след раждането може да бъде наистина благотворен.

Belly Binding всъщност ще ускори вашето емоционално и физическо изцеление. Свържете се с нас за специално ценообразуване при загуба.

Организираме мини класове, на които мами и техни партньори могат да се научат на техниката на belly binding. Обикновено жената ще иска да се научи, ако планира да се обвързва с Belly bind повече от 5 или 10 дни.

Ако желаете да предложите Belly Binding като услуга, молим свържете се с нас за повече информация и ценообразуване.

Вижте също и...

error: